Comments are off for this post

Kapelconcert met Stella Brüggen

Bent u erbij? 23 november om 20.00 uur in de Kapelzaal van de Oude Kerk. Prachtige muziek van Bach en Händel met klavecinist/organist Bas de Vroome en alt Stella Brüggen. Toegang is €10,00 en reserveren is gewenst. Dit kan via secretarisskd@gmail.com. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

In de 19e eeuw verschenen er uitgaven van symfonieën van grote componisten als Mozart en Beethoven voor piano 4-handig. Begrijpelijk want er was geen grammofoonplaat of cd en al helemaal geen YouTube dus als men het betreffende stuk wilde beluisteren kropen de mensen die zelf konden spelen aan het klavier. De grote componisten gebruikten ook vaak de piano om hun klankwereld uit te proberen. Een eeuw eerder waren dat Bach en Händel die voor het zelfde doel veeleer van het klavecimbel gebruik maakten. Zaterdag 23 november gaan de alt Stella Brüggen en klavecinist/organist Bas de Vroome terug in het proces dat aria’s van Bach en Händel in de maak waren en voeren 6 geliefde aria’s uit in huiskamerbezetting in de sfeervolle kapel van de Oude Kerk. Geniet van de prachtige delen uit Händels Messiah (How beautiful are the feet, I know that my redeemer liveth en Thou art gone up on high) en Bachs Passionen (Können Tränen meiner Wangen nichts erlangen en Von den Stricken meiner Sünden). Als slotstuk van de avond zingt Stella Brüggen de prachtige aria Nichts kann mich erretten uit cantate 74. Bas de Vroome speelt deze avond ook solowerken voor klavier van Bach en Händel.

Stella Brüggen (28) is tweedejaars studente aan de klassieke zangafdeling van het conservatorium van Rotterdam, waar ze studeert bij Marcel Reijans. Ze zong de hoofdrol in opera/operette De Zaak Mata Hari en zingt geregeld bijrollen bij De Kleine Opera. Als onderdeel van regie-trio The Weird Sisters regisseert ze momenteel Turandot bij operakoor Bel Canto. Ze heeft een master in vertaalwetenschappen en werkt naast haar studie als vertaler, ondertitelaar en onderwaterartieste.

Comments are closed.